Over ZAM

ZAM wil muren afbreken, het zicht verrijken, tot de kern doordringen, het begrip vergroten en ja, de angst voor het vreemde te lijf. Dat doen we met publicaties als deze, steun aan Afrikaanse onderzoeksjournalistiek, het tot stand brengen van samenwerkingen tussen mensen ‘hier’ en ‘daar’ en tal van andere activiteiten. ZAM wordt gevoed door een snel groeiend netwerk van Afrikaanse onderzoekers, creatieven en activisten. Terecht verlangen zij dat hún vrije producties, visies en commentaren doordringen tot een nog vaak kleurloos aanbod.

ZAM heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een broedplaats van solidariteit, spannende projecten en tegendraadse projecten. De betekenis van onze beweging groeit zienderogen. Het publiek dat ZAM bereikt, en de impact van onze acties, gelukkig evenzeer. Zonder noemenswaardige overhead volbrengt een gedreven team van freelancers en vrijwilligers telkens met succes nieuwe opdrachten.

Wij doen ons werk dankzij vrienden, partners, bondgenoten en dienstverleners. Wij rekenen op uw steun!

VIJF REDENEN OM ZAM TE STEUNEN!

•    Omdat échte oplossingen van binnenuit komen, steunt ZAM het moedige werk van Afrikaanse onderzoeksjournalisten. Zij publiceren, betaald en in vrijheid, in de ZAM Chronicle. Dit wordt mogelijk gemaakt door het ZAM Chronicle Story Fund. Onze ‘agency’ verspreidt de producties onder media wereldwijd.
•    Omdat échte solidariteit uitgaat van gelijkwaardigheid, bouwt ZAM aan een intercontinentaal netwerk van activisten en oproerkraaiers. Steeds vaker groeien daaruit samenwerkingen tussen mensen ‘hier’ en ‘daar’.
•    Omdat blikvernauwing om vergezichten schreeuwt, presenteert ZAM het werk van Afrikaanse fotografen en kunstenaars in eigen media en op andere podia. ZAM’s motto is niet voor niets: ‘Investigate, Imagine, Inspire!’
•    Omdat witte arrogantie nog vaak de toon zet, is ZAM de spreekbuis van tegengeluiden en alternatieven. Van woede tot scherpe wetenschap tot milde filosofie.
•    Omdat elke stem telt, laat ZAM van zich horen in het (inter)nationale debat over zwart en wit, arm en rijk, migratie, traditie, moderniteit en de toekomst.

Steun ZAM en blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten, zoals:
– Het onderzoek naar de 'war on terror' in Afrika, de rol van hekserij in politieke machtsstrijd en de effectiviteit van campagnes tegen malaria waaraan momenteel de laatste hand gelegd wordt;
– De ontwikkeling van Multiverse, een serie van vijf documentaires over wetenschapsbeoefening in Afrika, een initiatief van filmmaker Juul van der Laan. ZAM organiseerde i.s.m. De Balie eerder dit jaar de wereldpremiere van de eerste aflevering over Ghana;
– De lancering van Apartheid Revisited, het wat-waar-wanneer-waarom van een onmenselijk systeem en de Nederlandse betrokkenheid erbij, een initiatief van Ruiter Janssen, winnaar van de BNO Infographics Jaarprijs 2015.

Maak uw bijdrage over op rekening NL16INGB 0003 6551 77 t.n.v. Stichting ZAM-net, Amsterdam o.v.v. uw naam en adresgegevens.

Liever doneren via PayPal of na ontvangst van een factuur? Ga naar www.zammagazine.com/ikdoemee

ZAM is een erkende ANBI-instelling. Uw bijdrage is dan ook aftrekbaar.

ZAM